Biografi

I köket hos farmor fanns en värme och en trygghet, hon lagade mat med kärlek.

Emma Shields

Fotograf Anna Hållams

Vem är jag?

Jag är 30 år gammal och uppvuxen i det lilla samhället Boxholm i Östergötland. Som liten fick jag vara med farmor i köket och baka och laga mat. Här väcktes ett starkt matintresse. I farmors kök fanns en värme och trygghet, hon lagade mat med mycket kärlek. 

Den här kärleken försöker jag applicera på min matlagning idag. Jag utgår från min nordiska grund men lånar gärna in smaker från hela världen. Jag brinner för att väcka en nyfikenhet hos mina gäster samtidigt som det absolut viktigaste för mig är att maten som jag lagar ska smaka väldigt gott. Jag lagar mat på de råvaror som jag själv tycker mycket om och strävar efter att arbeta med hållbart producerade råvaror och undvika svinn i största möjliga utsträckning.  

Jag har jobbat på en rad olika restauranger med höga ambitioner där flera har en eller två stjärnor i Guide Michelin. Kockkarriären inleddes på PM & Vänner för att sedan ta mig till Djuret, Oaxen krog, Restaurang Volt, Omakase köttslöjd och senast som köksmästare på Restaurang Flickan. 

Jag har alltid varit väldigt tävlingsinriktad och under gymnasiet deltog jag i fyra olika kocktävlingar som jag gick segrande ur. Där förstod jag att det även gick att tävla i mat vilket ledde mig vidare till andra kocktävlingar efter gymnasiet, som Yrkes-VM och Nordiska mästerskapen. 2009 blev jag utsedd till årets framtidslöfte på Restauranggalan. På meritlistan står även ett OS-guld med juniorkocklandslaget 2012 och en finalplats i Årets kock 2015. 2018 blev jag utsedd till årets Rising star av restaurangguiden White Guide.

Följ mig för mer inspiration i mina sociala medier